29.04.2024

До річниці Чорнобильської катастрофи. Формуємо критичне мислення: інтелектуальна антифейкова гра «Нотаєнота» сезон 3

25 квітня 2024 року в ННІ «Придніпровська державна академія будівництва та архітектури» УДУНТ відбувся третій сезон антифейкової гри «НотаЄнота» для студентської молоді, цього разу на актуальну тему – «Фейки про Чорнобиль та радіацію».

Авторка гри – Альона Романюк, відома фактчекерка, головна редакторка проєктів «НотаЄнота» та «По той бік путінської брехні», викладачка НН Інституту журналістики КНУ імені Тараса Шевченка.

Захід відбувся за сприяння та під патронатом проректора УДУНТ, д.н. з держ. управл., проф.каф. УДІД, проф. каф. ПУА Галини ЄВСЄЄВОЇ.

Модератори заходу від ННІ ПДАБА: Наталія Свічкар, доцент кафедри девелопменту нерухомості, фінансів, обліку та маркетингу; Олена Нестерова, доцент кафедри водопостачання, водовідведення та гідравліки; Олександра Омелич, голова студради економічного факультету ПДАБА, Вероніка Суворова, заст. голови студради факультету ПДАБА.

На гру зібралися понад 50 студентів, які поділилися на 7 команд, а також глядачі та вболівальники. До гри долучилися студенти економічного, ЦІтаЕ, архітектурного факультетів ННІ ПДАБА та студенти УДХТІ та ДІІТУ  Українського державного університету науки та технологій.

Ця захоплююча командна гра, що мала на меті розвиток критичного мислення серед студентів, демонструючи на практиці механізми роботи фейків та дезінформації, була надзвичайно інформативною та корисною для студентської молоді, особливо в умовах війни, коли всі перебувають під тиском ворожої дезінформації.

Надзвичайну кмітливість та знання в боротьбі з міфами, виявили учасники всіх представлених на грі команд: «Радіатори», «Моршинська», «Палата №6», «Блискавка», «Маги», «Вумен+Мен», та «Єноти». Командну роботу студентів оцінювало поважне журі: проректор УДУНТ, д.н. з держ. управл., проф. каф. УДІД та проф. каф. ПУА Галина ЄВСЄЄВА – голова журі, декан економічного факультету ННІ ПДАБА, д.е.н.. проф. каф. ДеНФОМ Павло ФІСУНЕНКО, декан факультету ЦІтаЕ ННІ ПДАБА, к.т.н.. доц. каф. ОВКтаТ Анатолій ПЕТРЕНКО, заступник декана економічного факультету, к.і.н., доц. каф. УДІД Валентина БАБЕНКО та к.е.н., доц. каф. ДеНФОМ Ірина ОЛЕНІЧЕНКО.

У напруженій боротьбі перемогу здобула команда «Радіатори», зайнявши перше місце (факультет ЦІтаЕ ННІ ПДАБА). Друге місце дісталося команді «Палата №6» (збірна команда студентів економічного факультету ННІ ПДАБА та ДІІТУ). Третє місце розділили між собою «Маги» (економічний факультет ННІ ПДАБА) та «Вумен+Мен» (УДХТІ).

Цей захід став важливим кроком у навчанні та формуванні практичних навичок у студентів відрізняти фактичну інформацію від фейків, особливо у такій чутливій темі, як Чорнобиль та радіація. Вітаємо переможців і дякуємо всім учасникам за активну участь та бажання навчатися!

Дякуємо головному модератору заходу Наталії Свічкар, доценту кафедри девелопменту нерухомості, фінансів, обліку та маркетингу ННІ ПДАБА за вагомий внесок у формування суспільної, громадянської свідомості студентської молоді!

@nota.e.nota в інстаграмі та @notaenota1 у фейсбуці

?>
вверх