06.05.2024

Христос Воскресе! Розквітне Україна!

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ! РОЗКВІТНЕ УКРАЇНА!
Вітаємо усіх зі Світлим Христовим Воскресінням!
В усі часи в Великодні дні чи не найяскравіше проявлялась єдність української нації. Нинішній рік, як і два попередні, особливий. Як зазвичай мільйонноголосо лунатиме вітання «Христос Воскрес! Воістину Воскрес!». Будуть трикратні поцілунки. Але… Не усі зможуть зібратися родиною за Великодньою трапезою… Жорстока війна великого сусіда, принесла велику біду, руйнування на нашу благословенну землю, мільйони змушені покинути рідні домівки… Сотні тисяч співгромадян втратили житло, роботу, своїх рідних, своє життя…
Жодними мірами не виміряти цей безмежний людський біль!
Та спільна біда лише ще більше об’єднала націю, руйнуючи сподівання ворога на наш розпач. Попри дефіцит зброї, кількісну та технічну перевагу російської окупаційної армії, наші оборонці героїчно відстоюють кожен метр української землі, часом обнуляють масовані ракетно-шахедні атаки ворога. Вони день у день доводять, що дух – сильніший за найжорстокішу зброю.
Сьогодні, коли прямуватимемо до храму, зберемося за святковим столом, спілкуватимемося телефоном чи в месенджері, низько вклонімося тим, хто зараз не з нами, хто приєднався до Божого небесного воїнства, хто на посту чи на нулі, хто жертвує собою, щоб в України і українських  дітей було гідне майбутнє.
Бережіть себе, своїх рідних, не нехтуйте безпекою, особливо у ці святкові дні. Ворог вже довів, що немає меж свого цинізму. Він руйнує житлові будинки, храми, обстрілює цивільне населення на вокзалах, в лікарнях, в транспорті… Тож, радіючи Світлому Христову Воскресінню, не втрачайте пильність. Адже попереду у нас багато важкої роботи.
Маємо розуміти, наскільки нелегкі завдання маємо розв’язати найближчі роки! Але могутній дух пращурів – козаків, січових стрільців, який вже третій рік являють наші бійці на фронті, переконує: ми впораємось! Впораємось, гуртом, спираючись на плече одне одного. Бо разом –ми сила!
Маємо вистояти! Маємо перемогти! Маємо здобути Мир! Маємо відновити квітучу Україну!
Вітаємо зі Світлим Христовим Воскресінням та бажаємо мужності і сили духу, аби гідно пройти усі життєві випробування!
Директорат ПДАБА
?>
вверх