18.04.2024

Всесвітній день творчості та інноваційної діяльності у ПДАБА

Всесвітній День творчості та інноваційної діяльності може змінювати формат, але традиційно, в квітневі дні проходить в Придніпровській державній академії будівництва та архітектури.

Цьогорічний інтелектуальний нетворкінг, присвячений цьому дню відбувся 17 квітня з учнями «Наукового ліцею цифрових технологій та дизайну», до яких завітали представники студентської ради економічного факультету ПДАБА, члени наукового гуртка «Інтелектуальний хакатон».\

Разом зі студентами до заходу долучилися д.н. з держ. управл., професор каф. УДІД, проректор УДУНТ Галина ЄВСЄЄВА та к.і.н., доц. каф. УДІД, керівниця гуртка «Інтелектуальний хакатон» Валентина БАБЕНКО.

Гостей разом з учнями радо вітали та приймали на локаціях ліцею директор ліцею Наталія СТАДНИК та викладач ліцею, старший викл. каф. УДІД Світлана ВОЛКОВА.

Розмову про творчість, що є основою основ нашого життя, а ще про знання, яких ми набуваємо протягом життя, розпочала проф. каф. УДІД Галина ЄВСЄЄВА.

У ході обговорення спікери та учасники заходу, на зрозумілих та яскравих прикладах, доводили:
– Знання потрібні людині, щоб жити;
– Щоб життя було приємним, зручним, комфортним та максимально безпечним;
– Знання набуваються через закладений в людській природі творчий процес;
– Творчість втілюється у результат у вигляді винаходів та інноваційних технологій;

Валентина БАБЕНКО познайомила учнів з історією появи ДНЯ творчості та інноваційної діяльності. Автором ідеї святкування Всесвітнього дня творчості та інноваційної діяльності стала фахівчиня з творчості Марсі Сігал, яка навчалася і працювала у Міжнародному центрі досліджень творчості (ICSC) при коледжі Нью-Йоркського університету штату Буффало (США). Кожного червня з 1977 по 2007 роки дослідниця працювала волонтером (обіймала різноманітні керівні посади) у CPSI. Отриманий досвід підтримував її бажання звільнити мислення людей. Марсі переконувала співробітників використовувати різноманітні нестандартні підходи до вирішення проблем. Разом із своїми колегами науковиця 15-21 квітня 2001 року провела тиждень творчості та інновацій, щоб спонукати людей з допомогою творчості та інновацій змінити світ накраще.

Після цього 21 квітня 2002 року Міжнародний день творчості відзначали в Канаді, США, Нідерландах, Бразилії, та Таїланді. У наступні роки до святкування поєдналися Франція, Великобританія, Італія, Греція, Словенія, Австралія, Аргентина, Індія, Єгипет, Перу, Чилі, Малайзія, Сальвадор, Марокко, ОАЕ, Еквадор, Колумбія та інші країни

Спікери від студентської ради  Олександра Омелич (гр. ЛОГ-21), Вероніка Суворова (гр.МТІ-22) та Бухаріна Даша (гр. ПУА-22) розказали учням про про інноваційні ідеї української молоді та їх втілення під час війни.

Досягнення українських школярів та студентів, що завдяки набутим знанням та творчому, нестандартному мисленню, досягли значних наукових результатів, розробивши необхідні для фронту та для відновлення винаходи, навіть під час повномасштабної війни, доводять просту і незаперечну істину: історія людства – це історія великих мрійників! Тож, мріємо та діємо!

?>
вверх